Pedicure behandeling

Bij uw eerste bezoek maak ik een analyse van uw voeten en leg een aantal gegevens vast, zodat we daar bij een eventueel vervolgbezoek op terug kunnen grijpen.

Een pedicure behandeling is meer dan alleen de nagels knippen. Ook is het behandelen van voetklachten niet het enige wat de pedicure doet. Het is een complete verzorging van de voeten.

  • Frezen van verdikte nagels;
  • Knippen van de nagels
  • Reinigen van de nagelomgeving;
  • Overmatig eelt verwijderen;
  • Behandelen van een likdoorn;
  • Behandelen van een ingroeiende nagel;
  • Na de behandeling worden uw voeten nog even lekker ingecremed.

 NB: Ik heb geen pinautomaat, dus graag contante betaling! .

Medisch pedicure behandeling

Er zijn lichamelijke aandoeningen die ook bij een pedicurebehandeling extra zorg en aandacht vragen. Zo is het belangrijk om voor een behandeling te melden of u wellicht een kunstgewricht heeft of bijvoorbeeld bloedverdunnende medicijnen gebruikt.

Vergoeding  
Er zijn zorgverzekeringen die een vergoeding geven vanuit het aanvullende pakket voor een medisch pedicure behandeling. Informatie daarover kunt u vinden in uw polisvoorwaarden. Vaak is wel een verwijzing nodig, soms moet u vooraf een machtiging aanvragen.

Zie ook Het Procert overzicht van vergoedingen bij de zorgverzekeraars:

http://www.kwaliteitsregisterpedicures.nl/pages/26/Consumenten/Dekking-zorgverzekeraars.html

 

Behandeling bij diabetes mellitus

Voor een diabetes patiënt is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten onderhouden. In principe is mijn behandeling bij diabetici hetzelfde als bij niet-diabetici. Maar ik ga daarbij nog voorzichtiger te werk  om geen wondjes te veroorzaken.

Komt u als cliënt met diabetes mellitus voor de 1e maal? Neem dan een verwijzing van de arts mee. Daarop moet het type diabetes en de Simmsklasse staan.

Indien nodig test ik  het gevoel in uw voeten, de doorbloeding en doen we een schoencontrole. Zo kan ik eventuele problemen tijdig signaleren en u zo nodig adviseren naar de huisarts te gaan.  

Vergoeding 
De meeste zorgverzekeraars vergoeden een behandeling bij cliënten met diabetes bij de pedicure. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. 
Simms klasse 1-3 wordt vergoed vanuit de basisverzekering en Simms klasse 0 wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Behandeling bij reumatische aandoeningen

De reumatische aandoening zelf kan ik niet behandelen. Wel weet ik dat dit soort aandoeningen een zachte aanpak vraagt. Een stevige handdruk doet bij deze aandoening vaak al pijn en die pijn is ook vaak in de voeten aanwezig. Dus een zachte aanpak is vereist!

Vergoeding  
De pedicurebehandeling bij reumapatiënten wordt door sommige zorgverzekeraars tot een bepaald maximum vergoed. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw aanvullende pakket van de zorgverzekering. De verzekering vraagt om een verwijzing van de huisarts en daar willen wij ook graag een kopie van.

Verwen u uzelf

Ook als u geen problemen heeft met uw voeten bent u van harte welkom .Wilt u uw voeten eens extra aandacht geven dan kunt u bij mij terecht voor een heerlijke voeten-scrub behandeling waarbij de dode huidcellen worden verwijderd, gevolgd door een diep reinigend voetenbad en tot slot een voedend voetenmasker. Uw voeten voelen als herboren. Deze behandelingen kunnen ook afzonderlijk geboekt worden en natuurlijk ook in combinatie met een pedicure behandeling

Amiepedicure | amiepedicure@gmail.com


UA-55746731-1